WAY INDUSTRIES Krupina vlani zvýšila tržby na 23,5 mil. eur

08.04.2013 Krupina

Krupina 8. apríla (TASR) - Tržby vo výške 23,5 milióna eur zaznamenala vlani strojárska spoločnosť WAY INDUSTRIES Krupina. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 15,3 %. Vyplýva to z informácií, ktoré si od firmy vyžiadala TASR.

Viac ako 90 % celkovej produkcie smerovalo na export. Aj napriek útlmu na globálnom stavebnom trhu sa spoločnosti podarilo preniknúť na nové teritóriá. Šmykom riadené nakladače firma prvý krát dodala obchodným partnerom v Mongolsku a posilnila svoju pozíciu na Balkáne.

Hlavnými odberateľmi spoločnosti pre stavebnú, odmínovaciu a špeciálnu techniku sú Rusko, Česká republika, Maďarsko a Poľsko, ako aj krajiny severnej Afriky a Ázie.

V uplynulom roku spoločnosť dokončila vývoj a výrobu druhého prototypu zariadenia na ochranu policajných zložiek Božena Riot, ktoré vyvíjala aj v spolupráci s Policajným zborom Slovenskej republiky. Práve slovenské, ako aj zahraničné policajné zložky sú potenciálnymi odberateľmi tohto špecifického obranného systému.

Spoločnosť WAY INDUSTRIES, ktorá je predovšetkým výrobcom stavebnej a odmínovacej techniky, zamestnávala ku koncu uplynulého roku 329 ľudí. Vlastníkom 100 % jej akcií je SITNO, a.s. Bratislava.
 

Vyberte región